Κορωνοϊός: Οδηγίες για τη θάλασσα και τα κλιματιστικά

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Μάιος 2020 11:39

Προσοχή - θάλασσα και  κλιματιστικά


Τα επόμενα βήματα της επιστροφής μας στην κανονικότητα εξαρτώνται από πολλές παραμέτρους, αλλά ταυτόχρονα σχετίζονται και με το πόσο καλά ελέγχουμε την διάδοση της νόσου COVID-19 στον πληθυσμό.

Οι γεμάτες παραλίες το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά και ο μίνι καύσωνας που αναμένεται εντός της εβδομάδας έχουν θέσει σε συναγερμό τους επιστήμονες, οι οποίοι προτείνουν νέες οδηγίες για την ασφάλεια  και προστασία  των κολυμβητών στη θάλασσα αλλά και των πολιτών, από τον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό στις πλαζ, όσο περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μια παραλία, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος.

"Θα έλεγα ει δυνατόν όλοι μας, να προσπαθήσουμε να μην συγχρωτιζόμαστε και να κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει μέχρι τώρα, τα δυο μέτρα δηλαδή, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους", ανέφερε ο λοιμωξιολόγος  κ. Χατζηγεωργίου.

Επίσης  το πρώτο κύμα μίνι καύσωνα στα μέσα της εβδομάδας θα φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα των κλιματιστικών.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο κ. Χατζηγεωργίου, το βασικότερο είναι τα κλιματιστικά να αποφεύγονται όταν αυτό μπορεί να γίνει και να υπάρχει καλός εξαερισμός των χώρων.

Κάποια είδη κλιματιστικών,λειτουργούν πιθανότητα ως εστίες υπερμετάδοσης - κυρίως οι μεγάλες κλιματιστικές μονάδες σε νοσοκομεία, δομές υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς επίσης και σε εμπορικά καταστήματα, χώρους εργασίας κ.α. - καθιστούν επιτακτική την εξειδίκευση των μέτρων.

“Τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού, όταν πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσουν, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο αέρας που διοχετεύεται μέσα στο χώρο να είναι κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα φρέσκος, δηλαδή να προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον και να μην γίνεται ανακύκλωση”,

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες, με ακατάλληλα κλιματιστικά συστήματα για την ασφάλεια των ασθενών,θα πρέπει εγκαίρως να λάβουν μέτρα οι διοικήσεις των νοσοκομείων και με βάση τις νέες οδηγίες των ειδικών.

Υγειονομικά δεν μπορούν να υπάρχουν αυτά τα κλιματιστικά που δουλεύουν με ανακύκλωση του αέρα, γιατί μπορεί να είναι εστία μόλυνσης.

Σ' αυτή τη φάση η ασφάλεια των ασθενών είναι το βασικότερο απ' όλα.

Θα φροντίσουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων να τα ελέγξουν αυτά τα κλιματιστικά. Υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου και σε κάθε περίπτωση, που τα κλιματιστικά δεν είναι ασφαλή, θα πρέπει να καταργηθούν προφανώς”.

Σε ό,τι αφορά τα οικιακά κλιματιστικά και γι' αυτά υπάρχει σύσταση να μη γίνεται χρήση εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ωστόσο, εάν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε καλό είναι η χρήση του να γίνεται έχοντας ένα ανοιχτό παράθυρο,

ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούνιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 13
03-06-2020 - 21:39


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ