Τα παιδιά γίνονται εξυπνότερα, αλλά λιγότερο δημιουργικά

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2020 15:07

Δεν έχει τόση σημασία


Tο πόσο έξυπνο είναι ένα παιδί, αλλά πόσο δημιουργικό είναι, λένε οι ειδικοί, που παροτρύνουν τους γονείς να ενισχύουν τη δημιουργικότητα των παιδιών τους και να μην αφήνουν να την εξυπνάδα τους να πηγαίνει χαμένη.

Στη γενιά μας οι γονείς μας είχαν μία εμμονή στις σχολικές μας επιδόσεις. Ήθελαν να είμαστε άριστοι μαθητές με όποιο τίμημα, ακόμα κι αν παπαγαλίζαμε το μάθημα και δεν το είχαμε κατανοήσει.

Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι δεν αρκεί να έχεις πτυχίο πανεπιστημίου με «άριστα» για να προοδεύσεις. Πρέπει να είσαι δημιουργικός, για να πας? μπροστά, να ανοίξεις τα φτερά σου και να αφήσεις το στίγμα σου. Όλοι οι γονείς αυτό επιθυμούν για τα παιδιά τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ;

- ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Για την ακρίβεια: κουβέντα, κουβέντα, κουβέντα. Να τους κουβεντιάζετε συνέχεια. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη βόλτα. Έτσι μπαίνουν στη διαδικασία να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.

- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Μην τα αφήνετε σε χλωρό κλαρί. Ακόμα κι όταν δεν ρωτούν εκείνα κάτι, να τα ρωτάτε εσείς. Τι τα εντυπωσίασε, τι δεν τους άρεσε, τι θα έκαναν στην περίπτωση που?

- ΒΙΒΛΙΑ. Διαβάστε τους όσα περισσότερα μπορείτε. Αυξάνετε το λεξιλόγιό τους, διευρύνετε τους ορίζοντες τους, προκαλείτε απορίες και συζητήσεις.

- ΡΟΛΟΥΣ. Παίξτε οποιοδήποτε παιχνίδι του αρέσει και μοιράστε τους ρόλους. Αφήστε τα να υποδυθούν εκείνον, που θέλουν, και ζητήστε τους να εξελίξουν εκείνα την ιστορία του παιχνιδιού.

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ. Μαζί τους δημιουργήστε. Ό,τι και να κάνετε να είναι κοντά σας, να παρακολουθούν, να μαθαίνουν, να παίρνουν παραδείγματα. Μαγείρεμα, κατασκευή, ό,τι και να είναι αυτό.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούνιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 11
04-06-2020 - 21:03


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ