Υγεία

Aqua aerobic:Μια δροσιστική, εναλλακτική γυμναστική

θα σας δώσει ευεξία


Έχετε ακούσει για το aqua aerobic; Είναι ένα εναλλακτικό και πολύ διασκεδαστικό είδος αερόβιας άσκησης μέσα στο νερό, που σας γυμνάζει με ασφάλεια, ενισχύει την καρδιακή συχνότητα και το κυριότερο δεν σας … ιδρώνει.

Παρότι δεν είναι η άσκηση που θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα βάρος, αλλά σταδιακά, ξεφεύγει από την αερόβια άσκηση του γυμναστηρίου που μπορεί να σας έχει κουράσει.

Αν λοιπόν, είστε λάτρης του νερού το aqua aerobic μπορεί να είναι η ιδανική άσκηση για εσάς.

Ένα από τα πολύ θετικά του στοιχεία, είναι η μηδαμινή περίπτωση τραυματισμού καθώς δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις.

Αντιθέτως, συστήνεται από τους φυσιοθεραπευτές ως μέσο αποκατάστασης τραυματισμών ή σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, ή άλλες ενοχλήσεις στα γόνατα.

Προγράμματα Aqua Aerobic θα βρείτε σε πολλά κολυμβητήρια, δημοτικά ή ιδιωτικά ενώ μπορεί έχουν ενταχθεί και προγράμματα aqua Yoga και aqua Pilates.

Οι γυμναστές χρησιμοποιούν για τις ασκήσεις σύσφιξης και ενδυνάμωσης των μυών, ειδικούς αλτήρες και λάστιχα ενώ κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται η αντίσταση του νερού για την εκγύμναση του σώματος.

Το νερό δημιουργεί μια ιδανική αντίσταση σε κάθε είδους κίνηση αυξάνοντας τη μυϊκή προσπάθεια.
Η διάρκεια της άσκησης μέσα στο νερό δεν ξεπερνά τα 25 με 30 λεπτά που αντιστοιχούν σε 45 λεπτά άσκησης στην ξηρά.

Το Aqua aerobic συνιστάται ακόμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ είναι ιδανικό για υπέρβαρους ανθρώπους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η άσκηση μέσα στο νερό θα σας δώσει ευεξία, θα διασκεδάσετε και θα σας δημιουργήσει την αίσθηση νευρομυϊκής χαλάρωσης, που συμβάλλει στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους.

Αν τώρα το καλοκαίρι η επαφή σας με τη θάλασσα δεν είναι εύκολη, φορέστε το μαγιό σας και δοκιμάστε το aqua aerobic. Σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 15
12-07-2020 - 13:45


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ