Κοινωνικές Ειδήσεις

Η θεραπευτική αξία των καλοκαιρινών διακοπών

Διττή είναι η αξία των καλοκαιρινών διακοπών σε σώμα και ψυχή


Βάσει πρόσφατων στοιχείων του Ευρωβαρόμετρου, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές, σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να πάνε διακοπές ενώ 39% των Ελλήνων είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη και μικρότερης διάρκειας διακοπές προκειμένου να μην τις στερηθούν.

Την θεραπευτική αξία των διακοπών στο σώμα και την ψυχή μας, πρέπει να την εκτιμήσουμε.

Όπως λένε οι ειδικοί, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι διακοπές είναι πολυτέλεια, καθώς μπορεί να κοστίσουν λίγο αλλά να μας ωφελήσουν πολύ.

Επιπλέον, και βάσει μιας μεγάλης επιδημιολογικής μελέτης σε δείγμα 1.500 γυναικών στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, οι γυναίκες που δεν πήγαιναν καθόλου διακοπές ή πήγαιναν κάθε 2 ή 6 χρόνια, είχαν μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών συγκριτικά με εκείνες που πήγαιναν διακοπές μία ή περισσότερες φορές τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών, ευεργετικές είναι οι επιδράσεις των διακοπών στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου, στη νοητική λειτουργία, στους μυοσκελετικούς πόνους αλλά και στην ψυχική διάθεση, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών και της κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο και για τη διατροφή κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ενδεικτικά, σε ότι αφορά την επιλογή των ποτών του καλοκαιριού και τις επιδράσεις τους στην Υγεία μας,

Η μπύρα εξηγείται ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία καθώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς λόγω της υψηλής συγκέντρωσής της σε νερό, ενώ

Το κόκκινο κρασί μεταξύ άλλων μειώνει την χοληστερίνη λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν τα κόκκινα σταφύλια και προστατεύει την καρδιά χάρη στις πολυφαινόλες, ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Το δε ούζο, ανήκει στην κατηγορία των απεριτίφ, καθώς λόγω της ανηθόλης που περιέχει έχει ορεξιογόνο δράση,για το λόγο αυτό, είναι καλό να καταναλώνεται πριν από το γεύμα και όχι να το συνοδεύει.


Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 12
12-07-2020 - 12:55


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ