Κυριακή14-07-2024ΠΙΕΡΙΑ30.42SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_CLEAR_SKY
SP_WEATHER_Δευ
SP_2SP_1.SP_7SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_2SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τρι
SP_2SP_3.SP_2SP_6SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_1SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τετ
SP_2SP_3.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_7SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Πεμ
SP_2SP_4.SP_9SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_7.SP_3SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Παρ
SP_2SP_4.SP_8SP_7SP_WEATHER_C / SP_3SP_6.SP_7SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Σαβ
SP_2SP_4.SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_1SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Κυρ
SP_2SP_2.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_6SP_1SP_WEATHER_C

ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ

Είσαι έτοιμη για γάμο;

Είσαι έτοιμη για γάμο;

Μπράβο! Αρραβωνιάστηκες. Ξανά μπράβο!  Συζείς!
Έλα όμως για πες μας την αλήθεια. Είσαι έτοιμη να παντρευτείς; 
Το χεις σκεφτεί, ότι «ους ο Θεός συνέζευξε» πάει να πει, ισόβια δέσμευση και μάλιστα οικιοθελώς και με μεγάλη σου χαρά;


Μην βιαστείς να απαντήσεις «I do». Γάμος δεν είναι άσπρο νυφικό, δεξίωση και honey moon. Γάμος είναι «είμαι τρελή γι αυτόν τον άντρα». Γάμος είναι δέσμευση και πιθανόν αλλαγή πολλών απ όσα ήταν μέχρι τώρα ήταν δεδομένα και κεκτημένα. Γάμος είναι αγάπη, οικογένεια με μπόλικες δόσεις από αυξημένες υποχρεώσεις. Γάμος είναι ρουτίνα και μοίρασμα της άχαρης καθημερινότητας. Όχι δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω. Απλά θέλω όταν θα πεις «Ι do» να το εννοείς.
Ψάξε λοιπόν βαθιά μέσα σου και απάντησε με ειλικρίνεια 

Τι σχεδιάζεις;
Τι πλάνο φτιάχνεις στο μυαλό σου όταν ακούς τη λέξη «γάμος»; Αν το πλάνο περιορίζεται στην κάτοψη της δεξίωσης και που θα κάτσουν τα συμπεθέρια, τότε στάσου και αναθεώρησε. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου δίπλα σ αυτόν τον άντρα όταν θα χει άσπρα ή καθόλου- μαλλιά; Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου καμιά 10ρια κιλά βαρύτερη λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης; Φρόντισε λοιπόν η καταφατική απάντηση να συνοδεύεται από τέτοια πλάνα.

Συμβιβάζεσαι;
Τα υπέρ και τα κατά είναι απόλυτα ισορροπημένα; Στοιχειώδεις διαφωνίες έχουν διευκρινιστεί; Θέλεις να κάνεις παιδιά και αυτός ακόμα δεν το σκέφτεται; Προτιμάς τα νότια κι αυτός τα δυτικά προάστια; Θέλει τέσσερεις σκύλους κι εσύ είσαι αλλεργική; Ποιος από τους δυο σας προτίθεται να κάνει τέτοιους συμβιβασμούς; Και οι δύο μαζί ή μήπως κανένας σας; Αυτά πρέπει να έχουν λυθεί οπωσδήποτε πριν ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας.

Είναι το «λιμάνι» σου;
Όταν όλα πάνε στραβά σε ποιον στέλνεις το πρώτο απελπισμένο; Στην κολλητή, στην μαμά ή στον καλό σου; Αν  ο μόνος ώμος που θέλεις να κλάψεις, όταν όλα πάνε στραβά, είναι του συντρόφου σου τότε αυτό από μόνο του είναι ένα καλό σημάδι ότι αυτός είναι ο άνθρωπός σου για μια ζωή. Αν αντιθέτως αισθάνεσαι ότι δεν σε καταλαβαίνει, ότι σε θεωρεί υπερβολική  στις αντιδράσεις σου και εσύ τρέχεις στη μαμά ή στην κολλητή για συμπαράσταση, μάλλον πρέπει να αφήσεις να περάσει λίγος καιρός ακόμα πριν φορέσεις το λευκό νυφικό.

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

13919233
Today: 4

Social

                    

Χάρτης Περιοχής

Δείτε το χάρτη πατώντας ΕΔΩ.