Κυριακή14-07-2024ΠΙΕΡΙΑ30.42SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_CLEAR_SKY
SP_WEATHER_Δευ
SP_2SP_1.SP_7SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_2SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τρι
SP_2SP_3.SP_2SP_6SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_1SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τετ
SP_2SP_3.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_7SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Πεμ
SP_2SP_4.SP_9SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_7.SP_3SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Παρ
SP_2SP_4.SP_8SP_7SP_WEATHER_C / SP_3SP_6.SP_7SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Σαβ
SP_2SP_4.SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_1SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Κυρ
SP_2SP_2.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_6SP_1SP_WEATHER_C

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και o Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύουν τη γαστρονομική εξωστρέφεια της πόλης

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και o Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύουν τη γαστρονομική εξωστρέφεια της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία και με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2023 που πραγματοποιήθηκε από τις 17 ως τις 20 Φεβρουαρίου  στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Detrop – Oenos.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO, υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων) και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των σεφ και των σχολών μαγειρικής με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 15 χώρες με 400 συμμετοχές και περιλάμβανε  27 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς και τα κριτήρια που ορίζει η Worldchefs.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά τους κριτές αλλά και όσους επισκέφτηκαν  της Detrop Oenos.

Η συνάντησή τους  αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία υγιούς ανταγωνιστικότητας, ενώ ταυτόχρονα προβάλει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν πως πραγματοποιήθηκε υιοθετώντας πρόγραμμα just go zero για την κυκλική διαχείριση των αποβλήτων.

 

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO. Βραβεία στους νικητές απένειμαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα  Πατουλίδου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Μαρία Καραγιάννη.

Η κ. Πατουλίδου έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και διαγωνιζόμενους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με επιμονή το δημιουργικό τους έργο: «Οι διακρίσεις και η κατάκτηση μεταλλίων της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, η προβολή των προϊόντων που παράγει η Μακεδονική γη  και η Θεσσαλονίκη  ανταμείβουν τις προσπάθειες που γίνονται για την προβολή της πρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης, της μοναδικής ελληνικής πόλης που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO».

Η κ. Καραγιάννη, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, δήλωσε ότι «οι διαγωνιζόμενοι ανέβασαν ψηλά τον πήχη της μαγειρικής δεξιοτεχνίας και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Οι διοργανώσεις αυτές ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης, καθώς 400 αρχιμάγειρες από 15 χώρες μυήθηκαν σε γεύσεις της πόλης και βίωσαν τη φιλοξενία της».

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

13919233
Today: 4

Social

                    

Χάρτης Περιοχής

Δείτε το χάρτη πατώντας ΕΔΩ.