Κυριακή14-07-2024ΠΙΕΡΙΑ30.42SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_CLEAR_SKY
SP_WEATHER_Δευ
SP_2SP_1.SP_7SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_2SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τρι
SP_2SP_3.SP_2SP_6SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_1SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τετ
SP_2SP_3.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_7SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Πεμ
SP_2SP_4.SP_9SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_7.SP_3SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Παρ
SP_2SP_4.SP_8SP_7SP_WEATHER_C / SP_3SP_6.SP_7SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Σαβ
SP_2SP_4.SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_1SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Κυρ
SP_2SP_2.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_6SP_1SP_WEATHER_C

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στο Δήμο Κατερίνης το σχέδιο δράσης του έργου Breed - 11/11/2023

Στο Δήμο Κατερίνης το σχέδιο δράσης του έργου Breed - 11/11/2023

Ο Δήμος Κατερίνης υλοποιεί το πρώτο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας μέσω του έργου Breed, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. η συνάντηση εμπλεκομένων φορέων κ.α. ενδιαφερόμενων στο Δημαρχείο.

Το έργο Breed στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων όπως οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί, οι σύλλογοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και οι μη κερδο κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Μέσω της συνεργασίας τους, σκοπός είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, με θετικές επιπτώσεις συνολικά για τη κοινότητα.

Ο Δήμος Κατερίνης μαζί με 3 ακόμα δήμους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες σε Ιταλία (Άλκαμο), Ισπανία (Αλζιρα), Πορτογαλία (Παρεδες), σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Community Foundation of Agrigento and Trapani και τον ευρωπαϊκό οργανισμό ENSIE (European Network for Social Integration Enterprises), συμμετέχει ως εταίρος στο έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SMP- COSME-2021-RESILIENCE.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την διεξαγωγή 5 διακρατικών Κοινωνικών Αποστολών στις χώρες-μέλη του έργου, και στόχευε στην ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών σε τοπικό επίπεδο.

Στην δεύτερη φάση, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα κάθε περιοχής να συνεργαστούν, ώστε να αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης μέσα από το οποίο θα τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου. Εκπρόσωποι από φορείς της κοινωνικής οικονομίας καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι συναντήθηκαν για να ξεκινήσουν την υλοποίηση του πρώτου βήματος προς την ανάπτυξη του σχεδίου δράσης.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν να γίνει μια χαρτογράφηση και παράλληλα καταγραφή των ενδιαφερόμενων φορέων της περιοχής και να τεθούν οι βάσεις για το επόμενο βήμα το οποίο περιλαμβάνει την υλοποίηση του βασικού κορμού του σχεδίου δράσης.

Για τη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων, των παρεμβάσεων και της συνολικής κατεύθυνσης του σχεδίου δράσης  της κοινωνικής οικονομίας θα αντληθούν δεδομένα και από το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

https://forms.gle/3kixbBt6XP33t8XM8

Το ερωτηματολόγιο είναι ανοιχτό προς συμπλήρωση για όποιον ενδιαφέρεται.

Η συμμετοχή στις συναντήσεις που ακολουθούν είναι ανοιχτές στο κοινό.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ειδική επιστήμονα πληροφορικής και υπεύθυνη για τη διαχείριση του έργου, Αναστασία-Σωτηρία Τούφα, στο τηλέφωνο 6979625903.

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

13919233
Today: 4

Social

                    

Χάρτης Περιοχής

Δείτε το χάρτη πατώντας ΕΔΩ.