Κυριακή14-07-2024ΠΙΕΡΙΑ30.42SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_CLEAR_SKY
SP_WEATHER_Δευ
SP_2SP_1.SP_7SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_2SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τρι
SP_2SP_3.SP_2SP_6SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_1SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τετ
SP_2SP_3.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_7SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Πεμ
SP_2SP_4.SP_9SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_7.SP_3SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Παρ
SP_2SP_4.SP_8SP_7SP_WEATHER_C / SP_3SP_6.SP_7SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Σαβ
SP_2SP_4.SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_1SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Κυρ
SP_2SP_2.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_6SP_1SP_WEATHER_C

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: ΟΧΙ στο Νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Λιτοχωρο , έγινε ενημέρωση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της νότιας Πιερίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η μόνη Οικογένεια» έγινε με επίκεντρο και την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου (2 Φεβρουαρίου), η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται με τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας.

Πλήθος κόσμου από ολόκληρη τη Νότια Πιερία παρακολούθησε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τη θέση της Εκκλησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, στη βάση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος «Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό.  Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: “αυξάνεσθε και πληθύνεσθε”(Γεν. α΄ 27-28), “και έσονται οι δύο εἰς σάρκα μίαν” (Γεν. β΄ 24).

Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης.ψΤο προωθούμενο νομοσχέδιο, αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό θεσμό του γάμου και της οικογένειας».

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, ενώ από την πρώτη στιγμή η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προχώρησε σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης ευαισθητοποίησης προς τις Αρχές και τους πολίτες της Πιερίας, σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

13919233
Today: 4

Social

                    

Χάρτης Περιοχής

Δείτε το χάρτη πατώντας ΕΔΩ.