Κυριακή14-07-2024ΠΙΕΡΙΑ30.42SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_CLEAR_SKY
SP_WEATHER_Δευ
SP_2SP_1.SP_7SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_2SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τρι
SP_2SP_3.SP_2SP_6SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_1SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Τετ
SP_2SP_3.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_7SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Πεμ
SP_2SP_4.SP_9SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_7.SP_3SP_9SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Παρ
SP_2SP_4.SP_8SP_7SP_WEATHER_C / SP_3SP_6.SP_7SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Σαβ
SP_2SP_4.SP_3SP_WEATHER_C / SP_3SP_4.SP_1SP_1SP_WEATHER_C
SP_WEATHER_Κυρ
SP_2SP_2.SP_7SP_8SP_WEATHER_C / SP_3SP_5.SP_6SP_1SP_WEATHER_C

ΥΓΕΙΑ

Τι λείπει από τον οργανισμό σας όταν νηστεύετε;

Τι λείπει από τον οργανισμό σας όταν νηστεύετε;

Η διατροφή της νηστείας μοιάζει αρκετά με τη Μεσογειακή Διατροφή, ενός από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής στον κόσμο.

Ωστόσο αν νηστεύετε αυστηρά ή είστε χορτοφάγος μπορεί να παρουσιάσετε έλλειψη σε αυτά τα συστατικά.

Σίδηρος: Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές από όπου μπορείτε να τον εξασφαλίσετε για τον οργανισμό σας όπως είναι τα όσπρια αρκεί να τα καταναλώνετε με βιταμίνη C για καλύτερη απόρροφηση του σιδήρου. Επίσης μπορείτε να αναπληρώσετε το σίδηρο με ένα διατροφικό συμπλήρωμα.

Β12: Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, κούραση και κατάθλιψη Μπορείτε να τη βρείτε στα θαλασσινά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και το σπανάκι.

Ασβέστιο: Αν αποκλείσετε παντελώς τα γαλακτομικά σας από το διαιτολόγιό σας αυτό μπορεί να δημιουργήσει έλλειψη σε ασβέστιο. Καλές πηγές ασβεστίου κατά την περίοδο της νηστείας είναι οι ξηροί καρποί (κυρίως τα αμύγδαλα) ο χαλβάς, το σησάμι, το ταχίνι, το γάλα και τυρί σόγιας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλο, λάπαθο, μπρόκολο).

Πρωτείνη: Μην παραλείπετε να καταναλώνετε τις τροφές που σας παρέχουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες, όπως όσπρια και θαλασσινά. Φυτικές τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες σχετικά «υψηλής βιολογικής αξίας», που παρουσιάζουν δηλαδή παρόμοια σύσταση με τις αντίστοιχες του κρέατος, είναι τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, το ρύζι, το σιτάρι, το σουσάμι και το ταχίνι, η σόγια, τα μανιτάρια, ιδίως όταν συνδυάζονται μεταξύ τους (π.χ. φακόρυζο, ριζότο με μανιτάρια)

 

Προσοχή

Υπάρχουν νηστίσιμες τροφές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε λίπος και πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή όπως η ταραμοσαλάτα, οι πίτες, οι ξηροί καρποί και ο χαλβάς. Επίσης, καλό είναι να μην γίνεται υπερκατανάλωση ζυμαρικών, ρυζιού και ψωμιού, ώστε η θρεπτική πρόσληψη να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία στο διαιτολόγιο σας. Το μέτρο δεν μπορεί να λείπει ούτε από την περίοδο της νηστείας.

 

ΠΗΓΗ- omorfamystika

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

13919233
Today: 4

Social

                    

Χάρτης Περιοχής

Δείτε το χάρτη πατώντας ΕΔΩ.