Σαλάτα Waldorf με μήλα και σέλερι

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 13:59

Mία από τις αγαπημένες σαλάτες των άπειρων θαμώνων του εστιατόριου Waldorf στη Νέα Υόρκη, με μήλα, σέλερι, σταφίδες και καρύδια και μία ονειρεμένη κρεμώδη σάλτσα!

 

Υλικά για 8 άτομα

800 γρ. μήλα γκόλντεν κομμένα σε κυβάκια 
3 στελέχη σέλερι, κομμένα σε μικρές ροδέλες 
3/4 φλ. του τσαγιού καρύδια καβουρδισμένα 
3/4 φλ. του τσαγιού ξανθές σταφίδες 
1/3 φλ. του τσαγιού μαγιονέζα 
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξιδο 
1 κ.σ. μέλι 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με περίπου μισό φλ. του τσαγιού ζεστό νερό και τις αφήνουμε για 5-10 λεπτά να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά.

Χτυπάμε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και το μέλι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πιατέλα τα μήλα, το σέλερι, τα καρύδια και τις σταφίδες και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ της μαγιονέζας.

Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι πριν τη σερβίρουμ

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μαίος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 25
20-05-2018 - 22:07


Κορυφή





ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ