Ο Αύγουστος θέλει γεύση!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 05 Αύγουστος 2018 09:00

Λαχταριστή σαλάτα με σιτάρι και καλαμπόκι σε dressing λεμονιού με φέτα και ντοματίνια

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

1 φλ. σιτάρι

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο γλυκοκρέμμυδο (εσαλότ) πολτοποιημένο

1 3/4 φλ. καλαμπόκι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 1/2 φλ. ντοματίνια στα τέσσερα

3/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος

1/2 φλ. φέτα


Για το dressing:

1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

2 κ. σούπας χυμός λεμονιού

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon

3/4 κ. γλυκού αλάτι

1/4 κ. γλυκού πιπέρι


Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το σιτάρι με τρία φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για 40 λεπτά.

Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το καλυμμένο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το εσαλότ για τέσσερα λεπτά.

Πρόσθεσε το καλαμπόκι, δυνάμωσε τη φωτιά και σοτάρισε για άλλα 10 λεπτά.

Πρόσθεσε το σκόρδο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

Ανακάτεψε το βρασμένο και σουρωμένο σιτάρι με το μείγμα καλαμποκιού, τα ντοματίνια, τον βασιλικό και το dressing.

Πρόσθεσε αλατοπίπερο

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 53
24-10-2018 - 03:20


Κορυφή





ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ