Πρόγραμμα Erasmus+ 1τοΤοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος Erasmus+ SPORT “Nautilius”

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 26 Αύγουστος 2018 04:10

«Ο ρόλος της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες»

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και ο Αθλητικός Σύλλογος Αστερίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORTμε τίτλο“Nautilius”, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι, διοργάνωσαντο1ο Τοπικό Σεμινάριο του Προγράμματος «Nautilius»με θέμα:

«Ο ρόλος της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες»

Το σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε, παρουσία πλήθους εκπαιδευτικών και άλλων ενδιαφερομένων, την Πέμπτη  06-09-2018 στην Αίθουσα διαλέξεων και ομιλιών  του Πνευματικού  Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη» (1ος όροφος).

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους  ο κ. Παυλίδης Θεόδωρος, Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης,ο κ. Καλαϊτζής Αθανάσιος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δίου Ολύμπου, ο κ. ΣυριανίδηςΔημήτριος, Δ/ντής της Δ/νσης Α/θμιαςΕκπ/σης Πιερίας και ο κ. Καρυπίδης Σάββας, Υπεύθυνος για Θέματα Αθλητισμού της Π.Ε. Πιερίας, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν  Διευθυντές και  Διευθύντριες  σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης Πιερίας, εκπρόσωποι αθλητικώνσυλλόγων και πλήθος εκπαιδευτικώντης Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για δύο Θεματικές Ενότητες.

Η 1η Θεματική Ενότητααφορούσε την Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SPORT με τίτλο  “Nautilius” στην οποία εισηγήτρια ήταν η Δήμητρα Μήτσιου, Διοικητική Υπάλληλος ΠΕ1,  της ΔΙΔΕ Πιερίας και ProjectManager του Προγράμματος Nautilius στην ΔΙΔΕ Πιερίας.

Η 2η Θεματική Ενότητα αφορούσε τον «Ρόλο της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες», και για αυτή υπήρξαν δύο Εισηγήσεις.

Πρώτος Εισηγητής της 2ης ΘεματικήςΕνότηταςήταν ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης, ο οποίος διδάσκει ως ΕΔΙΠ στην Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ και είναι ο Project Manager τουΠρογράμματος Nautilius στον Αθλητικό Σύλλογο «Αστερίας». Ο Δρ. Θωμάς Νικοδέλης παρουσίασε τις Καλές Πρακτικές που εφαρμόζονται στις τρεις συμμετέχουσες χώρες του Nautilius(Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία), οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα της ανταλλαγής των Καλών Πρακτικών κατά τη διάρκεια του 1ουWorkshopτου Nautilius θέμα του οποίου ήταν«ΟΡόλος της Εκπαίδευσης στην προώθηση της κολύμβησης ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με ειδικές ικανότητες».

Δεύτερη Εισηγήτρια για την 2η Θεματική Ενότητα, ήταν η Δρ. ΣβέτλαναΟμπράντοβιτς, Ψυχολόγος και Δ/ντρια του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης, η οποία παρουσίασε το πώς η Κολύμβηση επιδρά στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ικανότητες.

Οι Παιδαγωγικές Ομάδες του Προγράμματος Nautilius, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας  και του Αθλητικού Συλλόγου «Αστερίας» ευχαριστούν θερμά συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στο 1ο Τοπικό Σεμινάριο του Nautilius για την έμπρακτη υποστήριξη τους.

Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Απρίλιος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 12
20-04-2019 - 08:45


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ