Επιστολή διαμαρτυρίας Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού προς τον Υπουργό Παιδείας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018 18:32

Έγγραφη   διαμαρτυρία  γονέων   για τη μη στελέχωση  του πρωινού και ολοημέρου τμήματος του  2ου Νηπιαγωγείου  Κολινδρού.

Από τον Σύλλογο  Γονέων  2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου  Κολινδρού

Κολινδρός,  3 Οκτωβρίου  2018

 

Προς: Τον Υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα  Γαβρόγλου

(Δια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας)

«Για πολλά νήπια και προνήπια το σχολικό έτος 2018-2019  δεν   ξεκίνησε ακόμη…»

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τους  Δήμους όλης της χώρας εφάρμοσε από τη φετινή σχολική  χρονιά την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ο Δήμος Πύνδας Κολινδρού είναι ένας από τους  184 Δήμους της χώρας,  όπου  ξεκίνησε η εφαρμογή του  μέτρου.

Οι γονείς των παιδιών ανταποκρινόμενοι  στα νέα δεδομένα ενέγραψαν  τον Μάιο του 2018 τα παιδιά τους νήπια και προνήπια  (37 στο  σύνολο) στο 2ο Νηπιαγωγείο Κολινδρού.  Γνωρίζαμε βέβαια πως το 2ο Νηπιαγωγείο Κολινδρού, όπως και τα περισσότερα Νηπιαγωγεία της χώρας,  δεν διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή  για την εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Συγκεκριμένα το Νηπιαγωγείο μας έχει μία μόνο αίθουσα διδασκαλίας, ένα γραφείο και μια μικρή μόνο  τουαλέτα  μόνο για τους μαθητές (δεν υπάρχει τουαλέτα προσωπικού). Σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ο Διευθυντής του Σχολείου σε  συνεννόηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισαν την παραχώρηση μιας μικρής παρακείμενης στο Νηπιαγωγείο αίθουσας για ένα τμήμα του Νηπιαγωγείου.

Την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου πως δεν έγινε ακόμη τοποθέτηση άλλων  εκπαιδευτικών  και … αναμένουμε!

Πολλοί γονείς δεν έφερναν τα παιδιά τους  στο Νηπιαγωγείο, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, γνωρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν, μία εκπαιδευτικός  να ανταπεξέλθει στις ανάγκες 37 προνηπίων και νηπίων, (ιδιαίτερα των προνηπίων που όλοι γνωρίζουμε πια είναι η  διαδικασία ένταξής τους στο σχολικό πλαίσιο  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς).  Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε ακόμη και φυσικά δεν είναι δυνατόν  κάτω από τις συνθήκες αυτές να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο.

Η ενημέρωση που έχουμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι πως η Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δεν διαθέτει νηπιαγωγούς για να καλύψει τις ανάγκες.

Όμως η υπομονή όλων μας εξαντλείται!!!

Δεν είναι δυνατόν  τα παιδιά που μετέχουν της ελληνικής παιδείας να  αντιμετωπίζονται με επιλεκτικό τρόπο.

Κυρίως τα παιδιά  μιας κωμόπολης, που θέλοντας να στηρίξουν το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής σταμάτησαν να φοιτούν σε οργανωμένες δομές προσχολικής εκπαίδευσης που διαθέτει ο Κολινδρός (Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί  40 και πλέον  χρόνια  και Βρεφονηπιακός σταθμός, στελεχωμένοι με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και κατάλληλο προσωπικό).

Δεν είναι δυνατόν  να έχουμε  φτάσει στην 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου και ένα Νηπιαγωγείο στο οποίο απαιτούνται 4 εκπαιδευτικοί,  να  υπολειτουργεί με μία μόνο Νηπιαγωγό!!!

Παρακαλούμε άμεσα να αντιμετωπίσετε το θέμα της στελέχωσης του Νηπιαγωγείου μας,  γιατί  η εκπαίδευση είναι προνόμιο όλων και ιδιαίτερα των παιδιών της ευαίσθητης αυτής ηλικίας.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων  2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου  Κολινδρού

Οι γονείς  των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού Πιερίας

 

Πίνακας αποδεκτών:

1) Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

2) Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας

3) Βουλευτές  Πιερίας (Χαρίλαος Τζαμακλής, Ελισσάβετ Σκουφά,  Αστέρης Καστόρης και Κώστας Κουκοδήμος)

4) Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού

5)  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πύδνας Κολινδρού

6) ΜΜΕ (Τοπικά, Περιφερειακά)

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούνιος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 20
25-06-2019 - 12:35


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ