Δράσεις του Σ.Σ.Ν. ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας με επίκεντρο την ΕΦΗΒΕΙΑ σε Γυμνάσιο και ΓΕΛ Κονταριώτισσας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Oι δύο δράσεις διοργανώθηκαν από το ΣΣΝ της ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας με έγκριση του ΥΠΑΙΘ

 1.Εσπερίδα στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας, 7-4-2014:  «Εφηβεία: κρίση εφηβείας, άγχος, οικονομική κρίση»

Στην Εσπερίδα μίλησαν εισαγωγικά για το θέμα ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου και ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας Δημήτριος Ζιωγάνας.

Εισηγήσεις έγιναν από την Ψυχολόγο του Κ.Ψ.Υ. Κατερίνης Παναγιώτα Βούρα με θέμα «Εφηβεία: οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις, οικονομική κρίση» και από τον Υπεύθυνο του ΣΣΝ Πιερίας  Αθανάσιος Χαρίσης με θέμα «Συνεργασία της οικογένειας και της σχολικής μονάδας για τη  διαχείριση της εφηβείας ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίση».

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν κρίσιμα ερωτήματα εκπαιδευτικών και γονέων για την ένταση του άγχους και των εφήβων μαθητών στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

2. Παρέμβαση Πρόληψης με θέμα «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία», 9-4-2014  στο ΓΕΛ Κονταριώτισσας

Η Παρέμβαση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Υποδιευθύντριας του σχολείου κας Ελένης Γκανά. Τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του ΓΕΛ ενημέρωσε επιστημονικό προσωπικό του Γ.Ν. Κατερίνης, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση συνεργασίας του Σ.Σ.Ν.

Η Αγγελική Τσαβέλη,  Ψυχολόγος, ανέπτυξε το θέμα «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία» και ο Βασίλειος  Γ. Τσιλιώνης, Ειδικευόμενος Ιατρός Μαιευτικής-Γυναικολογίας   το θέμα  «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα». Οι εισηγήσεις των ομιλητών ήταν εναρμονισμένες πλήρως με την ηλικία των μαθητών και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη 2ωρη διάρκεια της παρέμβασης.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ωριμότητα στη συζήτηση που συντόνισε ο Υπεύθυνος του Σ.Σ.Ν. , με ερωτήματα πάνω σε θέματα στα οποία η γνώση θα τους βοηθήσει να διάγουν μια πιο υγιή, σωματικά και ψυχολογικά, σεξουαλική ζωή.

 

Και οι δύο δράσεις διοργανώθηκαν από το ΣΣΝ της ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας με έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

O Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Πιερίας                     Ο  Διευθυντής ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας

Αθανάσιος Χαρίσης                                            Ιωάννης  Καζταρίδης

 

 

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 17
14-07-2020 - 12:42


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ