Πώς η ζωγραφική συνεισφέρει στον χαρακτήρα των παιδιών;

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 09:57

Η ζωγραφική αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, τρόπο έκφρασης για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Παράλληλα, τα βοηθά να αναπτυχθούν τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε γνωστικό επίπεδο.

Μάθετε πώς

Δαχτυλομπογιές, κηρομπογές, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, πινέλα… Η ζωγραφική εισβάλλει στην ζωή των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία και τα βοηθά να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους, να πειραματιστούν με διάφορα υλικά και να εκφραστούν. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η παιδική ψυχολογία αξιοποιεί τις ζωγραφιές των παιδιών για να αναλύσει τον ψυχισμό τους.

Αυτό που εμείς βλέπουμε σαν μουτζούρα για ένα παιδί 2 ετών είναι η θάλασσα και μια τελεία μπορεί να είναι από λουλούδι, ήλιος… μέχρι και δράκος!Όμως, με τον καιρό, αυτή η μουτζούρα θα εξελιχθεί σε ένα σχέδιο και μαζί της θα έχει εξελιχθεί και το παιδί.

Δείτε κάποιες από τις βασικές δεξιότητες που μπορούν να ενισχύσουν τα παιδιά μέσω της ζωγραφικής:

  • Δημιουργικότητα: Μια καλλιτεχνική δραστηριότητα, όπως η ζωγραφική, παρέχει στα παιδιά μια μεγάλη ευκαιρία να εξασκήσουν τη δημιουργική τους σκέψη και να τη διατηρήσουν και στην ενήλικη ζωή.

  • Επίλυση προβλημάτων: Μέσω της ζωγραφικής και της φαντασίας τους τα παιδιά βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι, ενώ συχνά έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα προβλήματα (π.χ. πώς θα δείξω ότι ο σκύλος τρέχει;), τα οποία καλούνται να λύσουν. Έτσι, παίρνει αποφάσεις, ρίσκα και πειραματίζετε με πράγματα προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει.

  • Αυτοπεποίθηση: Το πώς βλέπει ο καθένας μας τον κόσμο είναι υποκειμενικό. Άρα η ζωγραφική δεν έχει σωστό ή λάθος. Η επιβράβευση που δέχονται τα παιδιά από μια ζωγραφική τα βοηθά να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους.

  • Κοινωνικότητα: Πολλές φορές τα παιδιά ζωγραφίζουν μαζί μια εικόνα και αυτό τα βοηθά να επικοινωνήσουν αλλά και να μάθουν πώς να λειτουργούν σε μία ομάδα για να δημιουργήσουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

Όπως φαίνεται, η έκφραση μέσω της ζωγραφικής ωφελεί τα παιδιά σε διάφορα επίπεδα.Ως γονείς μπορείτε, αν θέλετε, να ενισχύσετε αυτή τη δημιουργική δραστηριότητα προσφέροντας στα παιδιά ανάλογες ευκαιρίες.

Υπάρχουν δημιουργικά εργαστήρια, σεμινάρια ή και παιχνίδι μέσω της ζωγραφικής για παιδιά όλων των ηλικιών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το ψάξετε…

 

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Αύγουστος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 8
22-08-2019 - 01:17


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ