Κοινωνικές Ειδήσεις

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σάββας Χιονίδης:«Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας, σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά και υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα .

Στην αναβάθμιση των δομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τη μαθητική κοινότηταεντάσσονται οι παρεμβάσεις, που είναι σε εξέλιξη, για την κατασκευή του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ».

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ο σκελετός του κτιρίου, η τοιχοποιία στο εξωτερικό τμήμα, ενώ έχουν προγραμματισθείκαι ακολουθούν με ταχείς ρυθμούς, η κατασκευή τοιχοποιίας στο εσωτερικό του κτιρίου, τα επιχρίσματα και οι ηλεκτρολογικές εργασίες.

«Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Προς την κατεύθυνση αυτή και σε μια εποχή κατά την οποία, η οικονομική κρίση έχει βάλει φραγή στην σχολική στέγη, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά και υλοποιούμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την σχολική κοινότητα, το οποίο θα ανακουφίσει από χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή»τονίζει σε δήλωσή του,ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

«Τομεγάλο αυτόέργο σχολικής στέγης για τον Δήμο Κατερίνης και ειδικότερα για την τοπική κοινωνία του Κορινού, υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, αναμένεται να δοθεί προς χρήση έως το τέλος του τρέχοντος έτους,ενώ θα επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα της περιοχής»τονίζει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Το νέο υπό κατασκευή κτίριο, θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου.Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο θα κατασκευασθούν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2.

Το έργο προϋπολογισμού 352.509, 47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Φεβρουάριος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 35
18-02-2019 - 10:52


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ