ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS PLUS

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

                                                                                                                                    

Στα  πλαίσια της καινούργιας φάσης του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Erasmus +» διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του 5ου ΓΕ.Λ Κατερίνης σχετική ενημερωτική ημερίδα από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων. 

 Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της ΔΙ/ΔΕ, που ορίστηκαν ως εκπρόσωποι από το Σύλλογο Διδασκόντων κάθε σχολείου.

 Το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων είναι ο κύριος φορέας για την υλοποίηση του  «Erasmus +» στους τομείς εκπαίδευσης. Οι προοπτικές υλοποίησης των νέων προγραμμάτων, συμπράξεων, πρωτοβουλιών στην επόμενη φάση του προγράμματος προβλέπεται να ξεπεράσει τα δεδομένα του παρελθόντος, καθόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 40%.

   Την ημερίδα άνοιξε ο κ. Ιωάννης Καζταρίδης, Διευθυντής της ΔΙ/ΔΕ Πιερίας:

 « Το πρόγραμμα Erasmus plus υποστηρίζει όλα τα επίπεδα της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης και εφοδιάζει τους νέους με τις αναγκαίες δεξιότητες και ικανότητες  που θα τους χρησιμεύσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Διευρύνει ορίζοντες και παρέχει την ευκαιρία για σπουδές, κατάρτιση και εργασία σε νέες χώρες και γνωριμία με νέες κουλτούρες, νέες γλώσσες, νέες ιδέες.»

Στη συνέχεια η κ. Μυράντα Παππά, Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη μαζική συμμετοχή, αναφέρθηκε στην αμέριστη συμπαράσταση του Δ/ντή της ΔΙ/ΔΕ Δρ. Ιωάννη Καζταρίδη για ό ,τι   καλό και θετικό υλοποιείται προς χάριν  της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πιερίας. Πολλές φορές με προσωπική του παρέμβαση και παρουσία υλοποιούνται προγράμματα προς όφελος των μαθητών:

 « Το ζητούμενο της δουλειάς μας συνάδελφοι είναι η διαμόρφωση της μελλοντικής κοινωνίας και για να το πετύχουμε αυτό, η εκπαίδευση, δηλ. οι δικές μας προσπάθειες είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία. Αν καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις δεξιότητες των παιδιών μας και να τα ετοιμάσουμε για την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής, μπορούμε να οργανώσουμε μία δικαιότερη κοινωνία.»

 Η συνεργάτης του Γραφείου κ. Αγγελική Μαντζιάρη παρουσίασε με power point τα νέα δεδομένα του προγράμματος, τις καταληκτικές ημερομηνίες για επισκέψεις μελέτης ,αλλά και για σχολικές συμπράξεις. Παρουσίασε επίσης τον τρόπο εύρεσης εταίρων καθώς και πώς συμπληρώνεται η απαιτούμενη αίτηση υποβολής.

 Ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑ.Λ Κατερίνης κ Κύριλλος Τσερμπάκ παρουσίασε τις συμπράξεις που εκπονεί το σχολείο του και αναφέρθηκε σε «καλές πρακτικές», που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να εγκριθεί το πρόγραμμα τους και  τα επτά βήματα που πρέπει να λάβουν υπόψη τους για την συμπλήρωση της απαιτούμενης  αίτησης. Ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ημερίδα.

 Το Γραφείο  Καινοτόμων Δράσεων είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου  εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας που επιθυμεί να εκπονήσει σχετικό πρόγραμμα.

 

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 12
14-07-2020 - 13:53


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ